Wetenschapscafé Lifestyle Drugs


Het Centrum Morele Dienstverlening Roeselare en de Unie Vrijzinnige Verenigingen organiseren op dinsdag 25 mei in het Cultuurcafé De Leest een informatiemoment rond Lifestyle Drugs. De dienst Welzijn van de stad Izegem en de stadsbibliotheek ondersteunen deze activiteit.

De causerie focust voornamelijk op het gebruik en misbruik van moderne en al bij al zeer populaire geneesmiddelen als angstremmers, slaapmiddelen, tranquilizers en andere antidepressiva.

Een team van deskundige sprekers zal het onderwerp toelichten. Dr. Jean Creplet, cardioloog en medisch directeur van Pharma.be en Prof. Dr. Ignaas Devisch, filosoof en ethicus staan borg voor een boeiend debat. Dr. Devisch publiceerde heel wat over medische filosofie en ethiek en is tevens voorzitter van de vzw De Maakbare Mens. Moderator van dienst is Katelijne Vanbeselaere, journaliste bij de Radio2 nieuwsdienst.

Inzake het (on)eigenlijk gebruik van geneesmiddelen beschikt de bibliotheek ook over heel wat interessant materiaal. Raadpleeg gerust onze catalogus of deze keuzelijst.

Afspraak dus op 25 mei om 19.30 u in het Cultuurcafé van de Leest.
Ingang en eerste drankje zijn gratis.


Posted by Picasa