kobika ya kongo




Kobika ya Kongo (“Genezen in Congo”) is een tentoonstelling die handelt over de basisgezondheidszorg in Congo. De reizende tentoonstelling is gericht op het grote publiek. De tentoonstelling wil op een laagdrempelige en actieve manier meer informatie geven over de gezondheidszorg in Congo. De tentoonstelling bestaat uit 40 fotopanelen, 1 fotoboek, 2 beeldschermen en authentieke, historische en medisch waardevolle voorwerpen. Kobika ya Kongo is te bezichtigen van 1 mei tot 29 mei in de Erasmuszaal en de Plantijnzaal van de bibliotheek.

Peter Verlinden – journalist bij de VRT en auteur van diverse boeken over Congo – opent de tentoonstelling. Daarnaast beschrijft Kathleen Henderyckx – lid van de Stedelijke Noord-Zuidraad - haar belevingen binnen het Medisch Centrum Vinda.

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de opening van de tentoonstelling op donderdag 30 april om 19u30 in de Plantijnzaal van de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Gedurende de maand mei is de tentoonstelling gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Stedelijke Noord-Zuidraad en de bibliotheek in samenwerking met Memisa.